Hållbar affärsutveckling

Digitala hubbar

Vill ni träffas på riktigt och inte bara på zoom

Den senaste forskningen och goda exempel från näringslivet är viktiga för ny kunskap och inspiration, men runda-bords-samtalen mellan deltagarna är viktigast. Vi behöver utbyta kunskap och erfarenhet på tvärs genom kunskapsområden. Något som är självklart inom stålindustrin kanske inte är det i byggbranschen eller i Life Science. När vi utbyter kunskap och erfarenheter på tvärs mellan branscher uppstår även en annan typ av kreativitet. Här kan vi hitta synergier, hållbara affärsmöjligheter och arbetssätt och hjälpa varandra att navigera rätt in i framtiden.

Forskningen visar att den största påverkan för en hållbar omställning är grupptrycket. Vi vill vara som alla andra, skriver Magnus Bergquist, docent i psykologi vid Göteborgs universitet, i Svenska Dagbladet 2023-05-03. Vi på Sverige:2030 tänker att om det gäller för privatpersoner för att hitta en hållbar livsstil så gäller samma grupptryck för företagsledare.

Så här sa en av deltagarna från vårt event i oktober 2023: "Jag insåg att vårt företag låg lite efter och blev motiverad att sätta igång på riktigt"

Vår samarbetspartner Grant Thornton driver den digitala hubben Umeå:2030.

Det är viktigt att vi bjuder in våra kunder, leverantörer, samarbetspartners till runda-bords-samtal och därför söker vi fler företag som vill vara hubbledare på sin ort. Hör av dig till PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnBpYS5hbmRlcnNvbkBzdmVyaWdlMjAzMC5jb20iIHRhcmdldD1fYmxhbms+UGlhIEFuZGVyc29uPC9hPg== så berättar hon mer om vad det innebär att vara en digital hubb.

Login